Artist - Logg inn

Glemt passord?

Anne Øveråsanne3048@online.no

 

Om kunstneren

Mine fotografier  gir seg til kjenne i det åpne landskap til de små detaljer i naturen. Liker å vandre i skog og ved sjøen.  På jakt etter lys, linjer, form og farge. De siste årene har det blitt flere bilder av  abstrakte små landskap. Det kan være vann, is, tre mm.  Tema som ofte går igjen er å studere vannets bevegelse og hvilke former som skapes i øyeblikket. Bevegelsen som smeltes sammen med speilinger av omgivelser og himmelens lys.  Øyeblikk som fryses og som ikke kommer tilbake.  Tankene på fortid og fremtid opphører, jeg er i nuet. Flere av disse øyeblikkene, formene, som kommer frem gir meg ofte en dypere mening, relatert til livet.  Oppdager ofte gjenkjennende former.    Langs Jærstrendene oppsøker jeg den vide horisont, bergenes linjer, strukturer  eller de  små abstrakte “landskap”som  oppstår i øyeblikket der bølger  når land.

I perioder lager jeg collage (digitalt) av mine fotografier som jeg synes er spennende og utfordrende. Etter at jeg fikk eget atelier for 6 år siden startet jeg å male som er en fin avkobling fra fotograferingen.

Å være til stede, lytte til stemningen, bruke blikket, jakte på lyset er nok elementer som ligger bak mine motiver om jeg vandrer i skogen eller ved sjøen.

Prøver å sette ord på hva jeg opplever på mine vandringer: ” Ved elvebredden. Teppet går opp og konserten den starter. Klirrer i symbaler, klokker og fløytelåt. Jeg lytter, jeg bare er”

Jeg har deltatt på utstillinger i distriktet og i Bologna, Italia. Mars 2017 viste jeg 20 fotografier på den årlige Naturfotofestivalen på Ski. Tema var speilinger, abstrakte former i vann.  Har noen artikler i norske Naturfotomagasiner.

Jeg har Atelier på Varatun Gård, Sandnes, sammen med 7  kunstnere der vi har utstillt våre egne bilder og arrangerer utstillinger for andre kunstnere. @Galleri & Atelier Varatun gård.
Portfolie: https://annebilder.foto.no/  Instagram: annoveras_photography  Facebook: Anne Øverås med kamera og pensel

 


Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

Sosiale media Web adresse
1

Kontakt informasjon

Sandvedbøen 129, 4318 Sandnes

95757480

anne3048@online.no


 

Kunstverk

 •  
  Rytme
  Fotografi
 •  
  Veien til havet
  Fotografi
 •  
  Inn og utpust
  Fotografi
 •  
  " Isfugl "
  Fotografi
 •  
  Liv og leik
  Fotografi
 •  
  Tid for å leke og drømme
  Fotografi
 •  
  Stein på stein, istid på istid
  Fotografi
 •  
  I overflaten
  Fotografi