Artist - Logg inn

Glemt passord?

Elin Hellandelin.helland@outlook.com

 

Om kunstneren

Elin Hannah Helland født 1970 i Klepp, Rogaland
Atelier, Klepp
Webside: https://www.saatchiart.com/ehart

Elin Helland bor og arbeider på Jæren – der hvor havet møter himmelen.
Møtet mellom det naturlige kystlandskapet og det urbane og menneskeskapte får kunsten et abstrakt uttrykk på store billedflater.

Det kunstneriske ligger dypt forankret i hennes natur – og det kreative uttrykket har en direkte forbindelseslinje til de følelsesmessige inntrykkene.
Mens teknikker kan læres, må ekte følelser leves, og særpreget i bildene hennes er et resultat av hvem hun grunnleggende sett er.

I 2013 ble hun etter streng opptaksjuryering valgt inn som medlem i den landsdekkende foreningen Norsk forening for uavhengige kunstnere, NFUK. Drivkraften har ligget urokkelig i gleden ved å uttrykke og utfolde seg. Medlemskapet, som utelukkende er basert på kunstnerisk kvalitet, ga likevel ytterligere inspirasjon til å nå de enkle målene hennes: å vekke tanker, inspirere og spre glede med kunsten.

Kunsten hennes kjennetegnes av sarte, abstrakte uttrykk malt frem med røffe teknikker. I ufravikelige kontraster oppnår hun en likevekt og balanse som åpner for tankevekkende og harmoniske landskap. Stormfulle hav og meditative lysspill dramatiske og intense følelser formidles i samspill med bildets tittel, en stemning, en historie eller en følelsesmessig reise.

Som kunstner og person ønsker hun stadig å utvikle seg. Hennes studier av filosofien Tao –  og teorien om Yin/Yang, inngår som en sentral del av denne reisen. Filosofiens vektlegging av den umiddelbare og intuitive opplevelsen gjennomsyrer bildene hennes – mens teorienes formål om en balansert tilværelse, styrer henne i den kreative prosessen.

I 2015 mottok hun kulturstipend fra Klepp kommune, som et bidrag til å kunne fortsette utviklingen som kunstner.

Hennes store interesse for fotografering får også plass i hennes kreative rom – og vil følge henne i fremtiden.

Guro Bommen
Samtext, Oslo

 

ELIN HANNAH is a Norwegian artist whose art is inspired by the contrasts in both nature and life.
Based in Westcoast countryside, her large paintings are a marriage of contrasts, and her works are recognized as calming yet vibrant, minimalistic yet expressive and beautifully emotive.

Artistic Impressions
The World of Interiors, May 2017

 

 

 


Kun PDF er akseptert.

Elin-Hannah-Biographytext.pdf

Filnavn: Elin-Hannah-Biographytext.pdf

Filstørrelse: 347 KB

Sosiale media Web adresse
1
2
3
1

Kontakt informasjon

Longholsvegen 58

+47 90871766

elin.helland@outlook.com

Vis CV


 

Kunstverk

 •  
  Vintage landskap
  solgt
 •  
  Concrete
  solgt
 •  
  Moore
 •  
  Randhav
  solgt
 •  
  New horizon
 •  
  Soil
 •  
  Stonefence
 •  
  Lost in wilderness