Artist - Logg inn

Glemt passord?

Hege Ullensvanghege.ullen@gmail.com

 

Om kunstneren

Please visit my website https://www.hegeullensvang.no/

Hei 😀

Man skal vel gjerne ha en «visjon» … og for meg er det å ha det godt i øyeblikkene mine, både kunstnerisk og i alle livets aspekter. Jeg forsøker som best jeg kan å ha fokuset rettet mot det som kjennes lettere, som faktisk gjør meg glad og som inspirerer til mer glede.

Jeg elsker å skape bilder – se at det vokser frem, og jeg håper at den gleden jeg har når jeg jobber kommer til syne i det jeg skaper. Mye av inspirasjonen finner jeg i naturen, men jeg er også fascinert av det industrielle, det mekaniske og harde. Jeg tar en del foto som jeg bruker i skisseprosessen og ofte dukker det opp bilder «på netthinnen» som gjerne vil fram på lerretet.

Jeg har alltid vært opptatt av farger, hvordan de virker sammen og hver for seg og ikke minst hvordan de påvirker alt rundt seg, også oss mennesker. Et annet viktig virkemiddel er kontrast og jeg søker alltid etter spenningen mellom ulike kontraster, for eksempel orden og kaos. Det er fascinerende å betrakte det kaotiske og utilnærmelige, og kjenne på ønsket om å gjøre det mer tilgjengelig. Samtidig er det alltid fristende å løse opp det kjente og «gjenopprette» kaos. Jeg er nok en smule filosofisk anlagt …  Jeg fascineres av min egen væren, min egen bevissthet, at jeg, som alt annet som eksisterer, er i kontinuerlig endring og bevegelse. Dette er noe jeg ser kommer frem i bildene mine, som en understrøm, og titlene, som formuleres etter at jeg og bildene har hatt en «samtale», gir en slags bekreftelse på det.

Det ligger gjerne en grafisk interesse bakenfor det hele – linjer, flater og rom. Jeg elsker abstrahering – gjøre om konkret til abstrakt og non-figurativt, men iblant er det også godt å jobbe med det mer «gjenkjennbare». Selv om jeg har jobbet en del med grafikk (lino/tre/silke) er det maleri og papircollage jeg har bedrevet mest de siste par år, og her ligger det en uendelighet av nye skapelser som bare venter på å komme til liv. Kan hende, om jeg får alt utstyr på plass, tar jeg opp igjen silketrykk, en teknikk jeg liker godt.

Jeg ønsker vel å fremkalle opplevelser gjennom bildene jeg skaper – vekke en interesse hos betrakteren, at det appellerer og inspirerer. Det finnes gjerne en historie i bildene, men jeg har ikke noe bestemt budskap å komme med og har heller ingen ønsker om å lede betrakteren noe bestemt sted. Det overlater jeg til bildene (og muligens titlene) – og betrakteren selv.

Så tanken nå er å fortsette å ha det godt i øyeblikkene mine, være tilfreds og glad, utvikle lettheten og lekenheten i arbeidet mitt og skape god kunst. Og, selvfølgelig, få presentere mine skaperverk for allmuen 🙂


Kun PDF er akseptert.

CV-des-2020.pdf

Filnavn: CV-des-2020.pdf

Filstørrelse: 701 KB

1
2
1

Kontakt informasjon


 

Kunstverk

 •  
  We’re all Cartoons in the same City [so Cheers! There is nothing Serious going on here]
  Collage/akryl på lerret, 80x80 cm, (2021) (referansefoto Petter Mejlænder)
 •  
  Follow the light, she said. Ignis.
  Akryl på lerret (80x100), 2021
 •  
  The Clearing
  Akryl på lerret (80x80), 2021
 •  
  The Treasure You Hold
  Collage-akryl på lerret (100x80), 2020
 •  
  Tale of the Zeitgeist
  Akryl på lerret (80x60), 2020
 •  
  Cataclysm and the Miracle of Question (Resurrection)
  Akryl-collage på lerret (100x80), 2020
 •  
  Glints of Change
  Akryl på lerret (80x80), 2019
 •  
  Secrets Below Surface Beyond
  Akryl på lerret (120x100), 2019