Artist - Logg inn

Glemt passord?

Heidi Glattrehglattre@gmail.com

 

Om kunstneren

Jeg leter i alle kunstformer og kunstuttrykk etter former for innsikt og forståelse. Billedkunsten er således en visuell filosofi.
Litteratur og annen kunst er en viktig motivasjon og drivkraft.
Det er nødvendig for meg med et tematisk fokus og arbeidene er vanligvis av en delvis figurativ og konseptuell karakter.

Kunstarbeidet er for meg en type forskning med bruk av visuelle virkemidler, en håndverksmessig og visuell forskningsmetode som leter etter noe ukjent, – som en oppdagelsesreisende i det fremmede – famlende og nysgjerrig etter å få tak i det som skjuler seg i «det ukjente». Det kreative arbeidet ligger nær opp til det å løse «mysteriet i et kriminaldrama». Mange muligheter for løsninger, men få svar. Det er alltid et element av noe fremmedgjort og vikende i det jeg gjør. Kanskje kommer en kontakt, kanskje ikke…

Jeg bruker blandede materialer som virkemidler i malearbeidene, men har i den senere tid vært spesielt opptatt av tegningen og benytter kull, pastellkritt mm på lerret og papir. Skissens frihet og letthet, dens rom for det halvferdige, løse og oppgitte har ofte vist seg mer tilstrekkelig enn det endelige resultatet og blir derfor en mening i seg selv.

Jeg er spesielt opptatt av temaer der bruken av lys og skygge, svart og hvitt og oftest en svært begrenset fargepalett er mitt uttrykk. Samtidig forsøker jeg gjennom streker, linjer, lys og skygge, mer eller mindre bruk av farger å understreke for meg visse komplekse og tematiske sammenhenger.

Litteratur er for meg en viktig drivkraft og enkelte forfatterskap har hatt en avgjørende betydning og innflytelse for mitt kunstnerskap. Enkelte kunstnere det samme.


Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

Filtypen må være pdf.

1
2
1

Kontakt informasjon

Oscars gate 73

99014144

hglattre@gmail.com


 

Kunstverk

 •  
  Pustegynge
 •  
  The Name of the Rose
 •  
  Sultengel
 •  
  Hassoweh