Artist - Logg inn

Glemt passord?

Ingvild Eiringingvild.eiring@gmail.com

 

Om kunstneren

 

Ingvild Eiring er født og oppvokst i Bodø, og utdannet ved moteskolen Esmod i Oslo i 1990-92. Siden da har hun jobbet som kostymør og stylist for film og TV. Eiring har designet kostymene i filmer som Morten Tyldums Buddy og Pål Sletaunes Naboer.

Ved siden av dette arbeidet har Eiring vært kunstmodell for fotografer i inn- og utland, og studert tegning ved Art Student’s League i New York.

I 2011 tok Eirings kreativitet en ny vending da hun begynte å lage intenst forseggjorte dioramaer. Disse fant etter hvert en felles tematikk, og ble til prosjektet Bad Mice. Prosjektet omfatter i dag 15 dioramaer, samt en nettside.

I 2017 ble Eiring tatt opp som juryert medlem i NFUK – Norsk forening for uavhengige kunstnere. Hun har sin første separatutstilling er på Galleri Grette, Notodden 10 juli – 1 august 2021.

https://www.gallerigrette.no

Om Bad Mice

Ingvild Eirings uttrykksform er dioramaet, men hun er først og fremst en historieforteller. Hvert diorama utgjør en scene, og man ser at hennes måte å fortelle på er påvirket av hennes lange karriere i filmbransjen.

Selv om hennes bruk av mus gjør at dioramaene ved første øyekast kan se barnevennlige ut, er tematikken absolutt for de voksne. Eirings største inspirasjonskilder er nemlig skrekkfilmer og litteratur av det mørkere slaget. Den tilsynelatende uskyldige innpakningen gjør at titterens forsvarsmekanismer slås av, og man konfronteres enda sterkere med temaer som krybbedød, eksorsisme og giftmord.

Alt ved dioramaene er laget for hånd. Musene er skulptert i polymerleire, en syntetisk leire som bakes i ovnen. Klærne er sydd av antikke materialer – gjerne ting Eiring har funnet i skuffer etter avdøde slektninger. Møblene er skåret ut i tre. Gulv er laget av skiferstein og akryl, eller ispinner. Selv bildene på veggene er malt i eggtempera.

Å skape dette er en svært tidkrevende prosess. Bak hvert diorama ligger opptil seks måneder med nitid pirkearbeid og eksperimentering for å finne hvilke teknikker som egner seg til den aktuelle scenen.

Eirings første femten dioramaer utgjorde en syklus med motiver fra viktoriatiden. Hun har nå begynt på en ny syklus der hun gjenskaper scener fra sitt eget oppvekstmiljø i Nord-Norge. Det første dioramaet er Jul-Anders, og skildrer en slags lokal julebukktradisjon.

Mer informasjon om Eiring og hennes arbeid finnes på nettsiden badmice.no. Hun kan også følges på instagram (@badmice.no).


Kun PDF er akseptert.

CV-I-Eiring-2020.pdf

Filnavn: CV-I-Eiring-2020.pdf

Filstørrelse: 93 KB

1
2
3
4
5
1

Kontakt informasjon

Ulfstensgate 1A, 0355 Oslo

97632477

ingvild.eiring@gmail.com

Vis CV


 

Kunstverk

 •  
  A Ganglion Gone Awry
  Håndlaget diorama 2021
 •  
  Assorted Agues and Afflictions
  Håndlaget diorama, 2020
 •  
  Where We're From, the Birds Sing a Pretty Song, and There's Always Music in the Air
  Håndlaget diorama 2019
 •  
  Jul-Anders
  Håndlaget diorama, 2021