Artist - Logg inn

Glemt passord?

Janet Sandø-Healeyjanetsan@me.com

 

Om kunstneren

Janet Sandø-Healey – født 1955 i New York. Bor nå i Horten, og har kunstnerbolig i Bessaker, Fosen. Jeg har verksted på Galleri Verftsporten i Karljohansvern, Horten hvor jeg har mitt daglige virke.

Et eksistensielt spørsmål om tid er alltid tilstede i mitt arbeid.  Hvordan skape et tidløst uttrykk hvor både fortid, fremtid og øyeblikket er tilstede i samme stund?
Skriftspråk, formspråk og symbolikk fra gamle kulturer- og samtid settes i dialog i billedflaten. Mennesket har sin egen historie, som igjen står i menneskehetens historie. Forgjengelighet, tid og tidløshet.
Bildene blir til gjennom sjiktvis lag av bivoks/damar. Her trykkes, slipes, risses og males. Tegninger, grafikk og monotypi blir lagt ned i voksen for å skape en forbindelse og en dialog mellom lagene. Med denne teknikken kan jeg skape nye rom i en ny virkelighet eller benytte de løsrevete minnene til å forsøke å samle og formidle mer enn et enkelt bilde kan beskrive.
I dybden av lagene ønsker jeg at historien skal oppstå. I den ytre flaten fremstår bildets hud, en taktil tekstur; som berører den ytre verden; i øyeblikket.
Mitt uttrykk skal ikke være privat, men jeg ønsker at den skal være personlig. Jeg er ikke herre over eget arbeid. Noe kan være planlagt, men hvert bilde er en reise, og jeg vet aldri hvor den ender. Jeg må våge den reisen jeg begir meg utpå.

Besøk gjerne mitt nettsted www.janetsando.no


Kun PDF er akseptert.

JANET-SANDØ-kunstCV2018.pdf

Filnavn: JANET-SANDØ-kunstCV2018.pdf

Filstørrelse: 82 KB

Sosiale media Web adresse
1
2
1

Kontakt informasjon

Røyskattstien 5b, 3188 Horten. Verksted: Galleri Vertfsporten, Nedrevei 14, Karljohansvern , Horten

40243181

janetsan@me.com

Vis CV


 

Kunstverk

 •  
  "Conglomerat l"
  enkaustitkk, ulike tekn.
 •  
  "Conglomerat ll"
  enkaustikk
 •  
  "Conglomerat lll"
  enkaustikk
 •  
  "Conglomerat lV"
  enkaustikk
 •  
  "Conglomerat V"
  enkaustikk