Artist - Logg inn

Glemt passord?

Janet Sandø-Healeyjanetsan@me.com

 

Om kunstneren

Janet Sandø-Healey – født 1955 i New York. Bor nå i Horten. Jeg har verksted i Galleri Verftsporten på Karljohansvern, Horten hvor jeg har mitt daglige virke.

«Å være utøvende i kunsten er en nødvendighet for meg. Jeg kunne ikke eksistere uten.» Så enkelt kan jeg beskrive mitt forhold til mitt arbeid. Når jeg var liten var min drøm å bli kunstner og vitenskapsforsker. I det skapende arbeid finner jeg nettopp rommet for forskning. Forskning i det ordløse. Der kan jeg leke meg med farger, linjer og komposisjon og finne et språk som kommuniserer uten ord. Jeg deler min tid mellom maleriet og grafikk.

Mine voksbilder blir til gjennom sjiktvis lag av bivoks/damar. Her trykkes, slipes, risses og males. Tegninger, grafikk og monotypi blir lagt ned i voksen for å skape en forbindelse og en dialog mellom lagene. Skriftspråk, formspråk og symbolikk fra gamle kulturer- og samtid settes i dialog i billedflaten.

I grafikken søker jeg etter en dialog mellom streken og flaten, benytter gjerne flere plater, og tar inn brukte materialer, chine collé og tråder inn i uttrykket. Kontrast mellom de kraftfulle grafiske linjene og de myke trådene, en dialog mellom det maskuline og kvinnelige.

Jeg er ikke herre over eget arbeid. Noe kan være planlagt, men hvert bilde er en reise, og jeg vet aldri hvor den ender. Jeg må våge den reisen jeg begir meg ut på.

 

Janet Sandø – Healey

 

Besøk gjerne mitt nettsted www.janetsando.no


Kun PDF er akseptert.

JANET-SANDØ-kunstCV2018.pdf

Filnavn: JANET-SANDØ-kunstCV2018.pdf

Filstørrelse: 82 KB

Sosiale media Web adresse
1
2
3
1

Kontakt informasjon

Myhres gate 8, 3181 Horten. Verksted: Galleri Vertfsporten, Nedrevei 14, Karljohansvern , Horten

40243181

janetsan@me.com

Vis CV


 

Kunstverk

Ingen bilder funnet