Artist - Logg inn

Glemt passord?

Marit Solum Smaaskjærmarit@smaaskjaer.com

 

Om kunstneren

Min vei til kunsten

Mer enn 20 år i reklamebransjen. Med skisser, tusj, mac og kundeutvikling. Alltid med streken som verktøy. Med et stort behov for å kunne jobbe med mitt eget uttrykk – og ikke kundefokusert, tok jeg billedkunstutdanningen: Toårig deltid på Nydalen Kunstskole. Deretter veiledning på samme sted, med Heidi Øiseth som lærer. I dag jobber jeg som billedkunstner og som lærer på Nydalen Kunstskole, der jeg mest underviser i tegning.

Det viktige uttrykket

Tegning har alltid stått meg nært. Og jeg har den siste tiden hovedsakelig jobbet med tegninger som uttrykk: Store gråblyantarbeider på lerret og kull på papir i varierende format. Jeg tegner også i maleriene og maler i blekktegningene. Jeg inspireres av hverdagen, av de historiene vi bærer på – og også fra mine daglige turer med hunden i skog og mark.

Landskapet forteller sin egen eventyrlige historie

Den eventyrlige skogen. Den norske skogen med gamle, store trær som strekker seg mot lyset. Skogens teppe med utallige vekster og den myke mosen. Alle de vakre fargetonene, lyset, skyggene og stillheten. Jeg søker ro, tilstedeværelse, opplevelse og nyter den gamle skogen i mitt nærområde.

Jeg undersøker, bearbeider og sammenstiller naturinntrykk. Det er uterommet, oftest skogen med uendelige variasjoner og størrelser. Et sted som rommer alt fra forutsigbarhet til kaos. Utforsker linjer, fargetoner og utrykk som kan formidle den eventyrlige opplevelsen.

Jeg jobber med en serie der jeg kun bruker gråblyanter på bomullslerret. Jeg fascineres av godt håndverk, tålmodighet og det å stå i arbeidene over lang tid. ”Det kommer en dag” ble stilt ut på novemberutstillingen til Buskerud Bildende Kunstnere, Drammen museum i 2018.

Bomullslerretet jeg tegner på er kraftig seilduk

Blyantene varierer fra kraftige B8 til harde og spisse H2. Motivet er fra skogen, som besøkes så ofte jeg kan i prosessen. Har også foto og skisser tilgjengelig hele tiden. Når en strek settes, er den der for alltid. Kraften i streken er viktig, min energi og indre stemning kan leses på lerretet. En «rufsevillstrek» mente en hyggelig trønder. Lag på lag vokser motivet frem. Den første uken tegner jeg hver dag i flere timer. Deretter blir det en langsommere prosess. Tegner og ser – og planlegger de neste tonene. De store arbeidene på 155×145 har tatt ca. én måned.

Flere av  papirarbeidene med blekk/tusj og gouash er laget ute om vinteren, her setter også kulden fascinerende spor. Jeg jobber med mange lag og mye vann. Noen linjer vaskes ut og andre beholdes. Søker dybden og stemningen som jeg føler i naturen. Jeg maler også med akryl, gjerne skogens stemninger i større formater.

www.maritsolum.no


Kun PDF er akseptert.

CV-Marit-Solum-Smaaskjær-mars2019.pdf

Filnavn: CV-Marit-Solum-Smaaskjær-mars2019.pdf

Filstørrelse: 264 KB

1
2
1

Kontakt informasjon

Kniveåsen Terrasse 49, 3036 Drammen

41040288

marit@smaaskjaer.com

Vis CV


 

Kunstverk

 •  
  Lengselen, 139x163cm, maleri gouache på ubehandlet lerret
 •  
  Det lyser i det grønne, 130x155cm, akrylmaleri
 •  
  Sivet suser, 138x190cm, akrylmaleri
 •  
  Stormen Cora I, 65x56cm, ink og gouache på papir
 •  
  En helt ny dag, 154x145cm, blyanttegning på lerret
 •  
  Best å sove ute, 154x145cm, blyanttegning på lerret
 •  
  Den hvite stien, 150x150cm, kulltegning
 •  
  Gompedalen, 75x100cm, kulltegning