Artist - Logg inn

Glemt passord?

Martha Sofie Simonsenmsofie60@gmail.com

 

Om kunstneren

Juryert medlem i NFUK våren 2019.

Jeg, Martha Sofie Simonsen, er bosatt i Tromsø, men jeg kommer opprinnelig fra Havøysund i Finnmark. Min kunstnervei startet i 2009, og frem til i dag har jeg malt og solgt utrolig mange bilder. Noen har kjøpt flere, og de kommer gjerne igjen fordi de liker det jeg lager. Ingenting gleder mer enn det. I 2019 ble jeg tatt opp som medlem i NFUK, og et av mine bilder fikk også være med på NFUK sin utstilling på Hamar i november 2019. For uten dette har jeg hatt flere separatutstillinger, samt deltatt på fellesutstillinger.
Det er naturen, miljøet og fargene i nordnorge som er min inspirasjonskilde. Nakne berg, røffe fjell, nordlyset, mørketiden, midnattsolen, sjøen, båter, mennesker, vidder, reinsdyr, hundekjøring og været.
Været kan skifte fort, og jeg jobber med alle varianter. Vi har mye vinter her nord, og jeg inspireres kanskje mest av vinteren. Nordlyset, snefokken, det blåe vinterlyset, hvite vidder og stille sne. Men sommeren er også vakker her nord, og lite kan måle seg med lange sommernetter hvor solen aldri går ned. Da elsker jeg å være ombord i båten vår, og enten fiske, eller sitte å nyte et glass hvitvin mens vi nyter dagens fangst.
Jeg elsker havet, og havet kommer ofte frem i mine bilder. Det samme er de enslige husene, gjerne fraflyttede, slitte og skjeve. I Finnmark står det mange tomme hus, og tomme fiskebruk som vitner om en tid med liv og røre. Dette berører meg. Min fars familie livnærte seg av havet, og pappa jobbet i alle år på et av de mange fiskebrukene i Havøysund. Selv jobbet jeg på fileten i mange år, og jeg har sett hvordan det lille fiskeværet har endret seg, fra en tid med mange fiskebåter, til i dag hvor det nesten ikke er lokale fiskere igjen på stedet.
Min mor er same, og hun opplevde fornorskingsprosessen. Da hun flyttet til kysten av Finnmark var det å være same noe man ikke snakket høyt om, og hun hadde heller ingen å snakke språket sitt med. Den samiske siden av meg er noe som kommer mer og mer frem i bildene mine. Jeg kjenner en sorg over å ha mistet så mye, men mer og mer tar jeg det tilbake i min hverdag, og som sagt også i mine bilder.
Jeg er ikke opptatt av å male politiske bilder, men noe som gleder meg i prosessen, og forhåpentligvis noe som berører hjertet til betrakteren. Hva det er, er det bare betrakteren selv som vet. Jeg pleier å si til mine kunder at, “når du kjenner det i hjertet ditt når du ser på et bilde, ja da er det du skal handle.”
Martha Sofie Simonsen, Tromsø

Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

1
1

Kontakt informasjon

Tomasjordvegen 96, 9024 Tomasjord, Tromsø

48178383

msofie60@gmail.com


 

Kunstverk

 •  
  Rød stol
  Akryl og collage på blindramme
 •  
  God klestørk
  Akvarell og collage
 •  
  Abstrakt / collage
  Akvarell / collage
 •  
  Poteklang
  Akvarell
 •  
  Magisk natt
  Akvarell og collage
 •  
  Augustnatt
  Akvarell
 •  
  Dyrisk flørt
  Akvarell
 •  
  Nattmårran
  Akvarell og collage