Artist - Logg inn

Glemt passord?

Ragna Mangelrød Kvernbergroseat@online.no

 

Om kunstneren

Juryert medlem våren 2018.

www.ragnakvernberg.com

Min yrkeskarriere er todelt, først ca 20  år som lærer, så  siden 1997, har jeg jobbet for å utvikle et kunstnerskap, og brukt  tidligere utdannelse   på å holde kurs. Fra 1980,  etter 2 års videreutdanning på Statens Lærerskole i forming, Notodden, ble billedskaping  en prioritert hobby. Etter 1997 har jeg holdt mye kurs, hatt utstillinger og brukt mye tid på egenutvikling.  Se CV.

Jeg gikk på Fylkets Etablererskole 1996-97 for å  starte en ny yrkeskarriere. Her formet jeg min visjon:»Jeg ønsker å formidle glede, varme og kvalitet til mennesker og virksomheter».  Tilbakeblikket forteller meg at gleden er mangfoldig i sitt uttrykk når kvaliteten er på plass.En aldri avsluttet prosess!

Akryl og akvarell er mine teknikker.

Eksperimenterer med mixed media, grafiske uttrykk  og collage.Lite stillt ut av det ennå.

Jeg har en ekspressivt stil , beveger meg fra det abstraherte til det helt abstrakte uttrykket.  Jeg kjenner behov for en bredde, kanskje det delvis speiler at jeg som formingslærer har lært mange teknikker og dermed har mange redskap å bruke. Jeg streber hele tiden  etter trygghet og dybde  nok  til å være i dette landskapet , og ser på  på variasjonene som et personlig uttrykk for den bredden jeg kjenner behov for. Jeg jobber i perioder med ulike tema som kan få sitt enhetlige særpreg. Så vil noe nytt dukke opp, både i teknikk og uttrykk.

Det som er interssant for meg, er å lage det bildet jeg ikke har sett før. Det ligger ofte mye eksperimentering og lang prosess bak et verk som har et spontant uttrykk.

Det sterke og frie kreative uttrykket er nok et særpreg, mer enn ett raskt gjenkjennelig preg. Jeg har også videreutdanning i musikk 0g drama.  Disse evnene og interessene inspirerer og motiverer.

Skal jeg si noe  ytterligere om min stil, må det være   improvisasjon og mot til å åpne nye dører , både innover i  mitt eget sinn og vendt utover.

Og framfor  streber jeg mot et ekte uttrykk, ikke nødvendigvis det tradisjonelt vakre.

Ja til undring  og sansenes begeistring !

I det lange løp  prøves kvaliteten.

 

 

 

 


Kun PDF er akseptert.

CV-2017.pdf

Filnavn: CV-2017.pdf

Filstørrelse: 1 MB

1
2
3
1

Kontakt informasjon

Rose Atelier Østtorpveien 2, 6419 Molde

+47481 91 289

roseat@online.no

Vis CV


 

Kunstverk

 •  
  Fristelse
  21x30 cm, akvarell m/collage
 •  
  U.T.
  100x120 cm, akryl
 •  
  U.T.
  90x115 cm, akryl
 •  
  Denne dagen
  100x80 cm, akryl
 •  
  U.T.
  8ox100 cm, akryl
 •  
  U.T.
  120x100 cm, akryl
 •  
  Andre gleder
  35x42 cm, akvarell og tusj
 •  
  Det spirer allerede fram
  60x70 cm, akryl