Artist - Logg inn

Glemt passord?

Randi Wøienrw@lpo.no

 

Om kunstneren

I min kunstneriske utforskning er jeg opptatt av maleriet som en representasjon eller dokumentasjon av en virkelighet. Maleriets egenskap med farger, lys og perspektiv gjengir situasjoner eller minner som vekker gjenkjennelse. Jeg er opptatt av en usentimental og ærlig tilnærming både med valg av motiv og måten motivet blir gjengitt på. Dette er vesentlig for mitt valg av uttrykk i fargesammensetning, malerisk teknikk og oppbygging av komposisjonen og perspektivet.

Min bakgrunn som arkitekt gjør at jeg har en egen interesse og kunnskap om rom og rommets innvirkning på gjenstander. Dette har påvirket min til nå unge kunstnerskap både tematisk og innholdsmessig.

Mitt nåværende prosjekt har jeg kalt “natur // kultur”. Ved å plassere stoler ut i landskapet ønsker jeg å skape en sammenheng eller interaksjon mellom stolene som et kulturelt objekt og landskapet som natur og rom. Samtidig er ideen at det skapes et forhold mellom betrakteren (stolen) og det betraktende (landskapet). Stolene vil i tillegg tre inn i landskapet som et sted å vente, et sted å sitte eller være for å se og delta i det store bildet.

Jeg ønsker å undersøke spennet mellom det enkle, menneskeskapte objektet med stolen som et instrument for å beskrive rommet og menneskets tilstedeværelse, og landskapene som representerer det universelle og ukontrollerte der vi som menneske blir liten i den store sammenhengen.

Stoler gir assosiasjoner til fortellinger, til personligheter og samtaler som kan ha oppstått eller er i ferd med å inntreffe. Dermed gis bildene en mulig lesning av en historie samtidig som de kan leses som ren komposisjon av flater, linjer og perspektiver.

For tiden arbeider jeg med en tradisjonell hvit plaststol som finnes rundt om i hager, terrasser og utenfor kafeer og spisesteder. Stolen er simpel men har samtidig en kompleks form da den er støpt i plast og har ingen rette linjer eller kanter. Stolen er veier lite, tas lett av vinden, velter og ligger ofte slengt på bakken. Ved å gjenskape ulike situasjoner gis det mulighet for nye lesninger og antydning til historier som enten har inntruffet eller er i ferd med å inntreffe.

Landskapene er enkle og åpne og kan også leses som udefinerbare rom. Det er ikke en gjengivelse av landskapet i seg selv som er essensielt, med selve rommet dette lager i samspill med stolene.

Jeg har tidligere jobbet med andre type stoler, landskap og interiører.


Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

1
1

Kontakt informasjon

Drammensveien 52 B, 0271 Oslo

91164196

rw@lpo.no


 

Kunstverk

Ingen bilder funnet