Artist - Logg inn

Glemt passord?

Siri Anette Berge Syvaldsensasyvalds@gmail.com

 

Om kunstneren

Juryert medlem våren 2018

 

c  r  e  d  o

Gjennom flere år har 0,5 mm hi-techpoint -tusjer vært mitt kunstneriske verktøy i å utforske valører, effekter, skyggemuligheter og flater i ulike motiv.

Jeg ønsket ved få virkemidler å skape intrikate uttrykk. Det siste året har bildene blitt mye større fordi jeg ville sette sammen flere flater og former og utvide spekteret. Noen av bildene har opphav i foto. Det nyeste utvalget har et felles tema i reflekser. Det er reflekser i vann i Venezias kanaler som i de mange vasene strødd tilfeldig langs billedflaten. Det er reflekser i det lille medisinglasset jeg plukket en blomsterkvast til i sommer som fikk dugg på glasset. Dette fascinerte meg veldig, og jeg forstørret det lille glasset for å fokusere på duggdråper og stilker, finne små valører og la duggdråpene fortsette utover i flaten. I tegningene er det prikker som er hovedteknikken. Avstand mellom prikkene skaper ulike valører i flater mot hverandre. Jeg ønsker å bruke minst mulig linjer eller sorte flater, men for uttrykkets del er det en fin kontrast der det passer inn.

Arbeidet med tegningene tar mye tid og jeg kan ikke gjøre feil. Det kan ikke rettes opp, slik som man kan med blyant eller maling.

Så lenge jeg kan huske har jeg tegnet, malt og skrevet. Som liten jente likte jeg å skrive fortellinger og bøker som jeg noen ganger illustrerte. Tegneblokka var lett å ha på fanget og jeg fylte opp blokk etter blokk . Da jeg var 11 år meldte min far meg på malerkurs hos Liv Godin hvor jeg lærte oljemaling. Etter det fulgte flere malekurs hos Wigdis Stockholm (akvarell) og Roland Lengauer (oljemaleri) hvor jeg gikk 5 halvtårs helgekurs på ungdomsskolen. Mens jeg gikk på videregående skole deltok jeg på to kurs i aktmaleri (akryl) ved Terry Nilssen Love.Han var lærer ved Kunstskolen i Rogaland og anbefalte meg å søke. Jeg ble tatt opp som elev der etter videregående skole. 2 år ved Kunstskolen i Rogaland var spennende og svært lærerikt, men da jeg ikke kom videre på Kunstakadamiet i 1993, valgte jeg akademia.

Fra høsten 2020 er jeg Mastergradsstudent ved Universitetet i Oslo.

I samarbeid med Stavanger kunstmuseum skriver jeg min mastergradsoppgave om Frida Hansen, vevkunstneren fra Stavanger.

Jeg er utdannet lærer (adjunkt med opprykk) innen humaniorafag, kunst- og håndverksfag, nordisk, norsk som andrespråk og Bachelor i kunsthistorie. Jeg har pedagogikk og voksenpedagogikk og underviser nå norsk for voksne fremmedspråklige. Fra 2015 har jeg også vært kursholder i tegning for barn og voksne.

Fra mars 2019 har jeg vært regnskapsfører for NFUK.

Jeg overtok deretter vervet som styreleder etter Ingrid Solesvik mars 2020.


Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

1

Kontakt informasjon

Krambugata 9 4330 Ålgård

979 57 991

sasyvalds@gmail.com


 

Kunstverk

 •  
  2020
  Tusj på papir 2021 70 x 90 cm
 •  
  Vasene
  Tusj på papir. 2017 50 x 100 cm
 •  
  Dråper
  Tusj på papir 2017
 •  
  Ikaros
  Akryl på lerret 2013 100 x 120 cm
 •  
  Fønix
  Akryl på lerret 2013 100x120 cm
 •  
  Odyssevs
  Akryl på lerret 100 x 120 cm
 •  
  I stormen
  Blyant på papir 2020 25 x 25 cm
 •  
  Drøm
  1998 Tusj på papir 25 x 25 cm