Artist - Logg inn

Glemt passord?

Siri Anette Berge Syvaldsensasyvalds@gmail.com

 

Om kunstneren

Juryert medlem våren 2018.

c  r  e  d  o

Gjennom flere år har 0,5 mm hi-techpoint -tusjer vært mitt kunstneriske verktøy i å utforske valører, effekter, skyggemuligheter og flater i ulike motiv.

Jeg ønsket ved få virkemidler å skape intrikate uttrykk. Det siste året har bildene blitt mye større fordi jeg ville sette sammen flere flater og former og utvide spekteret. Noen av bildene har opphav i foto. Det nyeste utvalget har et felles tema i reflekser. Det er reflekser i vann i Venezias kanaler som i de mange vasene strødd tilfeldig langs billedflaten. Det er reflekser i det lille medisinglasset jeg plukket en blomsterkvast til i sommer som fikk dugg på glasset. Dette fascinerte meg veldig, og jeg forstørret det lille glasset for å fokusere på duggdråper og stilker, finne små valører og la duggdråpene fortsette utover i flaten. I tegningene er det prikker som er hovedteknikken. Avstand mellom prikkene skaper ulike valører i flater mot hverandre. Jeg ønsker å bruke minst mulig linjer eller sorte flater, men for uttrykkets del er det en fin kontrast der det passer inn.

Arbeidet med tegningene tar mye tid og jeg kan ikke gjøre større feil. Det kan ikke rettes opp, slik som man kan med blyant eller maling.

I senere tid har jeg begynt å overføre tegneteknikken til maleriene. Ved hjelp av ulike farger satt ved siden av hverandre som prikker, kan man skape en annen type effekt, og det er inspirert fra impresjonismens optiske fargeblanding. I maleriene utforsker jeg hvordan utpenslede flater balanserer mot de impresjonistiske prikkene.

Jeg har bakgrunn fra flere malekurs i ungdomstiden, 2 år ved Kunstskolen i Rogaland og er utdannet Adjunkt innen samfunnsfag, historie, religionsfag, kunst og håndverksfag og mellomfag kunsthistorie.  Våren 2018 fullførte jeg en etterutdanning i norsk som andrespråk/voksenpedagogikk. Nå jobber jeg som lærer i norsk for fremmedspråklige og som kunst/-håndverklærer på Steinerskolen. De siste årene har jeg også vært kursholder i tegning/maling og arbeidet med egen utvikling som kunstner.


Kun PDF er akseptert.

Filnavn:

Filstørrelse:

1
1

Kontakt informasjon

Krambugata 9 4330 Ålgård

97957991

sasyvalds@gmail.com


 

Kunstverk

 •  
  " En gammel dronning "
  Tusj på papir, 2016 70 x 100 cm Selges på bestilling, giclee Pris: 2000 kr Opplag: 20
 •  
  " Persienne"
  Tusj på papir, 2018 Selges på bestilling, giclee Pris: 1500 kr Opplag: 25
 •  
  " Dråper"
  Tusj på papir Selges på bestilling, giclee Pris: 1500 kr Opplag: 25
 •  
  " Vasene "
  Tusj på kartong, 2017 50 x 100 cm. Selges på bestilling, giclee Pris: 2000 kr Opplag: 20
 •  
  " Skygger og håp "
  Tusj på papir, 2008 20 x 30 cm K.E.
 •  
  " Havn "
  Tusj på papir, 2012 20 x 30 cm, gave
 •  
  "Berge 1915 "
  2015, Tusj på papir 45 x 65 cm, solgt
 •  
  " Katt i kratt "
  Tusj på papir, 20 x 25 cm, gave