Artist - Logg inn

Glemt passord?

«Helse i kunst» – prosjekt med Kurbadet i Tromsø

Skrevet av NFUK i Medlemsutstillinger
3. mai 2017

NFUK-medlem Kai Mørk Mortensen er sammen med Kristin Josefine Solstad blitt invitert til sammen å ha utstilling for prosjektet «Helse i kunst» på Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad i Tromsø. Utstillingen åpnes 3.mai kl 1900. Begge viser akrylmalerier, og Mortensen viser også et utvalg digigrafier.

Kai Mørk Mortensen
  har sin bakgrunn fra foto og grafisk design. I tillegg til akrylmalerier og foto, jobber han også med digital grafikk og «tradisjonelle» grafiske teknikker som linosnitt og serigrafi. Ofte hentes elementer fra en teknikk inn i andre arbeider og teknikker. Bildene er gjerne naturalistiske, men i noen arbeider går retningen mer mot abstrakte elementer. Bildene kan være iscenesettelser av historier der tiden er fortettet til et motiv, og elementene inngår i en collage.

I motivene til Mortensen er elementene plassert i bildet etter nøye overveielser, og med en innbyrdes hensikt. Selv i de mest naturalistiske motivene, som kan være basert på foto fra reelle landskap, er denne overveielsen først gjort gjennom kameraets objektiv. For et par år siden utviklet Mortensen et konsept etter inspirasjon fra australsk aboriginal kunst, der nordnorske motiver ble fremstilt med dette ornamentale uttrykket. Dette ble utgangspunktet for fellesutstillingen «Nord/Sør/Øst» sammen med kunstneren Kristin J. Solstad i Galleri Nord januar 2017.

Mortensen er født og oppvokst i Tromsø, og ble i 2001 tatt opp som medlem i NFUK, Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere. Gjennom årene har han deltatt på flere nasjonale, juryerte utstillinger i regi av NFUK, blant annet Lillehammer, Asker, Drøbak, Oslo Rådhus m.fl. I tillegg har han deltatt på juryerte utstillinger i utlandet, som Biennalen i Firenze og som en av fem norske representanter til FNs United Nations Millennium Exhibition i London. Han er innkjøpt av flere offentlige og private bedrifter, og har blant annet ved tre anledninger laget bestillingsverk for UiT Norges arktiske universitet.

Kristin Josefine Solstad er inspirert av lyset i nord. Det gjenspeiles i hennes verk, i slektskap med de impresjonistiske maletradisjonene som satte fokus på det flyktige i lyset. Impresjonistisk tradisjon blir sett på som en radikal forlengelse av realismen. Solstad er opptatt av naturopplevelser, slik de kan fremstå i betrakterens blikk. Naturen er i saktegående forandring, men i stadig bevegelse, både i fysisk tilstand og med lysets skiftninger. Naturen er stadig uferdig, og det uferdige gjenspeiles i Solstads grove knivbruk på lerretet, men og i de sarte penselstrøk. Solstad viser 12 verk utført i akryl på lerret, i veksling mellom kniv og pensel.

Solstad er født og oppvokst i Tromsø. Hun har også bodd 16 år i Oslo, der hun blant annet gikk på en privat kunstskole i Lillestrøm, og gikk to år i lære under kunstneren Knut Glymer. Solstad startet sin utstillingsvirksomhet i 1997 i Lillestrøm, og har siden da deltatt på en rekke kollektivutstillinger, samt hatt en 12 talls separatutstillinger. Siste utstilling hadde hun sammen med kunstneren Kai Mørk Mortensen på Galleri Nord i Tromsø (januar 2017).
I tillegg er Solstads arbeider offentlig innkjøpt.

Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad er et ideelt aksjeselskap og et av Norges største rehabiliteringssenter med 106 sengeplasser og tilbyr spesialiserte rehabiliteringstjenester for pasienter fra hele landet. RNNK ligger vakkert til på toppen av Tromsøya like ved Charlottenlund friområde, og har gode muligheter for utendørs aktiviteter.

RNNK har med sine vel 130 ansatte tilbud innen arbeidsrettet rehabilitering, ortopedi, nevrologi, slag, revmatologi, kreft, rehabilitering etter større operasjoner og tilbud til den store gruppen muskel-skjelett lidelser, inklusive fibromyalgi/kronisk smertesyndrom/ME.

Alle er velkommen til åpningen av utstillingen.
Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad, Conrad Holmboes veg 95.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kalender 2021