Artist - Logg inn

Glemt passord?

NFUK-kunstneren Kai Mørk Mortensen er en av utstillene i «Urban Movement» Nordlysfestivalutstillingen 2019, Tromsø

Skrevet av NFUK i Medlemsutstillinger
8. januar 2019

Utstillingen «Urban Movement» åpner fredag 25. januar kl 20.30, som er selve åpningsdagen for Nordlysfestivalen, og varer til 8. februar.
Galleriet, Kulturhuset Tromsø, Erling Bangsunds plass 1. Tromsø

«Migratory Bird», akryl på lerret, 60 x 80 cm. Kai Morten Mørk

KunstsentralenNord, ved Kristin Josefine Solstad, kuraterer i år som i de to foregående årene, Nordlysfestivalutstillingen 2019.

I år rettes fokus på kunstnere som «ser på verden» fra et urbant miljø. Det være seg «natur» eller kultur i bymiljø. Bevegelser i fra det urbane liv i arktis er fellesnevneren for årets utstilling.

Utstillerne bor og virker fra Tromsø. Kunstnerne har ulik formell bakgrunn for sitt kunstnerskap.

Kai Mørk Mortensen (f. 1967) har virket som fotograf og grafiker i en årrekke, og er en autodidakt maler som er tilknyttet Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK).

Denne foreningen er «søsterorganisasjon» til franske Société des Artistes Indépendants som vår kjære Edvard Munch var tilknyttet til fra 1903.

Agata Magdalena Sulikowska (f. 1982) er utdannet fra Academy of Fine Arts Wladyslaw Strzeminski in Lodz, the Faculty of Visual EducationAcademy (Polen), og ellers gått i lære hos ulike mestre. Sulikowska som er tilknyttet Nordnorske Billedkunstnere (NNBK).

Siste utstiller i år er Elind Rui Lone Blix (f. 1984). Blix avsluttet sin Bachelorgrad ved Tromsø Academy of Contemporary Art våren 2018, og holder nå på med sin master på samme akademi.

Vi stiller ut malerier med og uten moderne teknologi, og med en overraskende vri.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss