Artist - Logg inn

Glemt passord?

NFUK kunstneren Liv Solberg Andersen deltar på Sørlandsutstillingen 2019 – 50 år

Skrevet av NFUK i Medlemsutstillinger
20. juni 2019

Sørlandsutstillingen realiserer en stor jubileumsutstilling med utendørskunst i forbindelse med at Sørlandsutstillingen fyller 50 år i 2019. Utstillingen er en landsdelsutstilling for Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark fylke, og baserer seg på fri innsendelse. Det søkes om deltakelse og juryen velger ut hva og hvem som skal være med. Formålet er å formidle samtidskunst fra regionen.

I stedet for å bli antatt med ferdige verk, ble man i år antatt ut fra prosjektsøknad, skisser og idéer til verk. En rekke kunstnere innen ulike fagområder er antatt (se plakat under); performance, skulptur, installasjon m.m. Jeg ble antatt innen maleri. 

Vi var fire malere som malte på åpningsdagen lørdag 1. juni
Noen dager i fellesferien skal jeg ned og male igjen. Det blir en der-og-da-opplevelse / en slags performance. Verk blir ikke hengt på vegg.

2019 er første gang Sørlandsutstillingen finner sted ene og alene på Lista. Det er et populært turområde med godt over 60 000 besøkende i året, hovedsakelig i sommermånedene da utstillingen skal stå.  Det er første gang Sørlandsutstillingen arrangeres som en landskapsbasert utstilling og det er første og eneste gang utstillingen er 50 år. Når Sørlandets kunstnere skal utfordres på dette med landskap er Lista et godt valg. Det er vanskelig å forestille seg et sted hvor naturen er tydeligere og mer insisterende enn akkurat her.

Sørlandsutstillingen inviterer publikum til å vandre, være og samtidig oppdage både landskapet og kunsten – for første gang, på nytt eller enda en gang.

Årets jury: Karen Skog, Corrina Thornton og Roald Andersen d.y.
Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kalender 2021