Artist - Logg inn

Glemt passord?

NFUK-kunstneren Maria Sandsmark stiller ut på Aur Prestegård, Aurskog-Høland Kunstforening

Skrevet av NFUK i Medlemsutstillinger
23. januar 2019

Maria Sandsmark er en selvlært maler med oljemaling som hovedfelt. 🎨 Motivene hennes påvirkes av nærmiljø og reiseopplevelser. Vi finner kontraster og harmonier mellom det menneskeskapte og det naturlige. Bildene er figurative og penselføringen er tydelig.

Hun stiller snart ut på Aur Prestegård, og Aurskog-Høland Kunstforening har vært så heldige å få stille noen spørsmål i forkant av utstillingen.

Sandsmark forteller at interessen for kunst startet etter å ha sett en akvarell-utstilling som femtenåring.

– En amerikansk kunstner, Kim Howard, hadde malt fra mine hjemtrakter. Det var enkelt, men kraftfullt. Jeg fikk delta på et kurs hun holdt, og hun oppmuntret meg til å gå videre med kunstmaling.

Hun forteller at hun ikke turte å følge oppfordringen. Hun ønsket å satse på en sikrere karriere, og endte til slutt opp med en doktorgrad i samfunnsøkonomi.

– Først da tillot jeg meg å ta et kurs i oljemaling, forteller Sandsmark.

Tanken var at det bare skulle være for moro skyld, men hun ble satt ut av maletrangen som vokste frem. Etter hvert vokste den seg så sterk at hun sa opp forskerjobben hun hadde hatt i ti år for å male på heltid.

I dag maler og forsker Sandsmark fifty-fifty. Hun forteller at hun ser en sammenheng mellom det å være forsker og det å være kunstner.

– Begge deler handler for meg om å oversette eller forenkle virkeligheten. En må trekke ut essensen og tolke, og deretter formidle. Det er leting, undring, avdekking, strukturering, prøving og feiling. Det er trangen til hele tiden å gjøre noe nytt. Å gå videre og ikke repetere. Alt dette er felles.

Sandsmark sier at motsetningen mellom kunst og forskning ligger i resultatet.

– Det finnes ikke eksakte svar i kunsten. Det magiske ved et kunstverk kan være et penselstrøk som ikke lar seg forklare eller gjentas.

Vi gleder oss til Sandsmark finner vegen til Aur Prestegård! Vel møtt skal dere alle være, både på utstillingsåpningen og de påfølgende dagene 😊

Sett deg på deltar på arrangementet for mer informasjon – og del gjerne!

Her kan du sjekke hjemmesiden hennes:
www.gallerisandsmark.no

https://www.facebook.com/events/339360316666562/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kontakt oss

Kalender 2021